Setarea drepturilor de acces
Cel mai simplu mod de utilizare a drepturilor de acces este acela de a permite accesul utilizatorilor în funcție de tipul implicit - utilizator înregistrat sau anonim. Puteți avea categorii( sau documente, panouri, etc.) care să fie vizibile doar utilizatorilor înregistrați, și de asemenea, categorii care să fie vizibile utilizatorilor anonimi.
Exista 7 categorii pe site-ul web, toate fiind vizibile ambilor tipuri de utilizatori: înregistrați sau anonimi.
1 final.png
Ascunderea Conținutului pentru Utilizatorii Anonimi
Este simplu să ascundeți o categorie utilizatorilor anonimi. În modul administrare, mergeți la categoria pe care doriți sa o ascundeți. Navigați apoi cu mouse-ul peste iconița galbena din colțul dreapta sus și alegeți Drepturi de acces.
2 final.png
Din meniul vertical al Grupului Utilizatorilor Anonimi selectați Interzice accesul complet și salvați.
3 final.png
Mergeți înapoi la site-ul dvs. web și reîmprospătați pagina pentru a vedea modificările.
4 final.png
Ascunderea Conținutului pentru Utilizatorii înregistrați
Puteți ascunde conținutul pentru utilizatorii înregistrați in același mod. Singura diferența este că atunci când veți reveni la site-ul dvs. web nu veți putea vedea imediat modificările, deoarece acestea se aplică numai utilizatorilor înregistrați. Va trebui sa vă autentificați ca și un utilizator înregistrat pentru a revizui modificările.

După ce v-ați autentificat, veți putea vedea categoriile pe care le-ați ascuns utilizatorilor anonimi dar nu și categoriile ascunse utilizatorilor înregistrați.
Noi Grupuri de Utilizatori
Clasificarea utilizatorilor în doar 2 tipuri(utilizatori înregistrați și anonimi) nu este totdeauna suficientă. Absolut oricine se poate înregistra pe site-ul dvs. de aceea Webgarden vă permite să adăugați propriul dvs. grup de utilizator. Puteți avea câte grupuri de utilizatori doriți, adăugați pentru aceste grupuri utilizatorii care vă interesează și setați regulile pentru ei după cum considerați potrivit.

Sa consideram următorul exemplu: aveți anumite poze pe site-ul dvs. web pe care nu doriți sa le expuneți utilizatorilor anonimi sau înregistrați, ci doar persoanelor care apar in poze. Cum puteți face asta?
Ascunderea Conținutului din Setările generale
Puteți ascunde conținutul atât pentru utilizatorii anonimi cât și pentru cei înregistrați exact în același fel cum ați procedat in exemplul anterior sau puteți face acest lucru din setările generale. Nu contează ce metodă alegeți, rezultatul va fi același.

Din Administrare, mergeți la tab-ul Setări si faceți click pe Drepturi de acces din coloana stânga. Veți vedea o listă a tuturor grupurilor de utilizatori. Dacă nu ați creat încă nici un nou grup de utilizatori, veți vedea doar acele grupuri care sunt implicite - utilizatorii anonimi, înregistrați și administratorii.
5 final.png
Faceți click pe iconița galbena de lângă Utilizatorii Anonimi pentru a vedea opțiunile similare celor pe care le-ați avut anterior.
6 final.png
Acolo unde apare Adăugare regulă pentru - folosiți meniul vertical pentru a selecta pagina cu pozele pe care le vreți ascunse. Utilizați apoi meniul vertical pentru a selecta Regula care Interzice complet accesul. La final nu uitați sa dați clic pe Adăugarea unei reguli noi pentru categorie.
7 final.png
Noua regulă va apărea in lista de reguli.
8 final.png
Adăugați în mod asemănator, aceeași regulă pentru utilizatorii înregistrați.
9 final.png
Acum nici unii din utilizatorii, anonimi sau înregistrați, nu vor mai putea vedea pozele.
10 final.png
11 final.png
Crearea unui Nou Grup de Utilizatori
Acum creați un nou grup de utilizatori pentru persoanele cu care doriți sa partajați pozele. În Drepturi de acces ,sub tab-ul Setări,navigați cu mouse-ul peste iconița verde cu semnul + din colțul dreapta sus și selectați Adăugarea unui nou tip de utilizatori.
12 final.png
Editați numele grupului de utilizatori(de exemplu poate fi denumit Prima Săptămână de Vacanță) și salvați.
13 final.png
Adăugarea membrilor la Noul Grup de Utilizatori
Pentru a adăuga utilizatori la grupul de utilizatori trebuie ca aceștia să fi fost deja înregistrați într- unul din site-urile create prin Webgarden.
Dacă nu au fost înregistrați într-un site creat prin Webgarden, puteți să îi înregistrați dvs. din tabul Înregistrare aflat sub Setările Utilizatorilor.

După ce utilizatorii au fost înregistrați, mergeți la Setări, selectați Drepturi de acces si faceți click pe iconița galbenă de editare de lângă grupul de utilizatori Prima Săptămână de Vacanță.
15 final.png
În câmpul Adresa de email, adăugați adresa de email a utilizatorului pe care doriți să îl adăugați la grup, apoi apăsați pe butonul Adăugare.
16 final.png
Acum veți vedea utilizatorul listat in Prima Săptămână de Vacanță.
17 final.png
Regula Implicită pentru Noile Grupuri de Utilizatori
Atunci când creați o nouă regulă pentru un nou grup de utilizatori, regula implicită este Se permite doar Citirea Conținutului Public.

De aceea, dacă nu modificați regula, utilizatorii din Prima Săptămână de Vacanță vor putea vedea tot conținutul public al site-ului dvs. web.
18 final.png
Puteți să modificați regulile aplicate unui grup de utilizatori în orice moment, așa cum ați făcut cu celelalte grupuri de utilizatori.
10/30/2015 00:07:21
info
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one