Propriul meu domeniu: a cumpăra sau a nu cumpăra?

În momentul creării unui nou site web, multe persoane şi companii se gândesc dacă merită să investească într-un domeniu propriu.
Care sunt opţiunile?
Aşadar, ce opţiuni are cineva care vrea să-şi creeze propriul site web? Ca deţinător al unui site web, îl puteţi construi pe un domeniu comun (shared), ori pe propriul dvs. domeniu. În cele mai multe cazuri, dacă aveţi propriul domeniu, site-ul dvs. web va avea o adresă precum domeniulmeu.ro. Dacă site-ul se află pe un domeniu comun, atunci adresa va fi ceva precum domeniulmeu.domeniu-parinte.ro . Aşadar, dacă aveţi un site web Webgarden pe un domeniu comun, adresa web va arăta precum domeniulmeu.webgarden.ro .
Avantajul principal al folosirii unui domeniu comun este acela că este complet gratuit.
Unele dintre numeroasele avantaje ale deţinerii unui domeniu propriu sunt:
• Oamenii vă vor lua site-ul web mai în serios;
• Site-ul dvs. web va fi clasat pe poziţii superioare printre rezultatele căutărilor;
• URL-urile scurte arată mai bine în materialele de marketing şi sunt mai uşor de amintit.
Deşi piaţa va oferi un număr semnificativ de alternative avantajoase de găzduire a site-ului dvs. web pe un domeniu comun, deţinerea unui domeniu propriu rămâne cea mai bună opţiune.

Alegeţi numele potrivit

Simplificaţi experienţa vizitatorilor dvs.
Pentru a crea un nume de domeniu uşor de amintit, este bine să utilizaţi un nume scurt şi cu priză la public. Evitaţi folosirea unor cuvinte neobişnuite ori dintr-o altă limbă – de multe ori vizitatorii tipăresc aceste nume greşit.
Cu sau fără cratimă?
Dacă vă gândiţi la un nume de domeniu compus din mai multe cuvinte, următoarea întrebare ar fi dacă aceste cuvinte ar trebui să fie unite prin cratimă ori nu. Ambele variante au avantajele lor – un nume de domeniu ce utilizează cratima pentru a separa cuvintele va fi mai uşor de citit, în timp ce un nume de domeniu fără cratime va fi mai uşor de introdus în browser atunci când utilizatorii efectuează o căutare. Rămâne la alegerea dvs. ce opţiune este cea potrivită.
Ştiaţi că

… Al doilea cel mai mare domeniu de nivel superior (TLD – Top Level Domain) în funcţie de mărime este .tk, din Tokelau, corespunzător unei suprafeţe cu doar 1. 400 locuitori?

Verisign, The Domain Name Industry Brief 11, no. 1 (April 2014): 2, https://www.verisigninc.com/assets/domain-name-report-april2014.pdf.

Nu aşteptaţi

Dacă vă gândiţi serios la înregistrarea propriului dvs. domeniu, nu mai amânaţi. Mai devreme sau mai târziu îl veţi înregistra, şi cu cât mai devreme faceţi acest lucru, cu atât mai bine.
Numele se mişcă repede
Cu fiecare zi, din ce în ce mai multe nume de domenii devin indisponibile. Cel mai probabil este că nu va fi posibil să aveţi numele de domeniu dorit; cele mai bune au fost deja ocupate. Verificaţi dvs. înşivă prin tastarea unui nume de domeniu precum mobila.ro, flori.ro ori livrare.ro. Aceastea sunt aşa-numitele domenii premium, întrucât sunt compuse dintr-un singur cuvânt. Aşadar, dacă numele de domeniu mult-visat a fost deja luat de altcineva, aţi putea schimba numele companiei dvs. ori adăuga numele dvs. alături de cuvântul-cheie dorit; de ex. FloriMaria.ro.
Schimbările în domeniu impactează traficul site-ului dvs. web
Dacă achiziţionaţi propriul domeniu încă din primele stagii ale existenţei site-ului dvs. web, vă veţi scuti de multe necazuri pe parcurs. Odată ce site-ul web funcţionează de ceva vreme, schimbările în domeniu vor reduce numărul de vizitatori. Acest lucru este în special valabil pentru site-urile web accesate prin intermediul motoarelor de căutare. Pentru ca un motor de căutare să vă listeze site-ul web printre rezultate, trebuie, mai întâi, să-l indexeze. Deşi transferul spre noul domeniu durează doar câteva ore, iar site-ul dvs. web rămâne în acelaşi loc, URL-ul său se va schimba, ceea ce înseamnă că motoarele de căutare vor trebui să vă re-indexeze site-ul web. Din nefericire, când site-ul este reindexat, veţi pierde poziţia paginii în clasament şi va trebui să o luaţi de la început. Drept urmare, merită să realizaţi tranziţia la propriul domeniu cu cât mai devreme posibil, astfel încât mai târziu nimic să nu stea în calea accesului vizitatorilor la site-ul dvs. web.

Cum pot înregistra propriul domeniu?

Webgarden.ro păstrează mereu în minte satisfacţia utilizatorilor, astfel încât transferul spre un nou domeniu este foarte simplu de realizat. Vă puteţi înregistra noul domeniu în Magazinul online VIP.
Pentru a ajunge la magazinul online VIP, logaţi-vă în pagina de administrarea a site-ului dvs. Webgarden. Apoi faceţi click pe căsuţa gri din colţul stânga sus, numit fie Web, Meniu ori Contul meu (depinde pe ce pagină vă aflaţi). Faceţi apoi clic pe link-ul galben Tarife fără reclame + Domenii proprii.
owndomain1.png
Odată ce aţi ajuns în magazinul online VIP, derulaţi spre josul paginii până la secţiunea Înregistrarea Propriului Nume de Domeniu. Aici puteţi verifica disponibilitatea numelui de domeniu pe care doriţi să-l înregistraţi.
myowndomain2_edited.jpg
Ştiaţi că

...Numele de domeniu are o limită maximă de 63 de caractere?

… O persoană inteligentă a înregistrat numele de domeniu pi. ”3” –ul de la început este un subdomeniu. 3.1415926535897932384626433832795028
84197169399375105820974944592.com

07/17/2015 14:57:35
info
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one