Cum să vă promovaţi site-ul web

Utilizatorii Webgarden se întreabă de multe ori de ce site-ul lor web nu are un număr ridicat de vizitatori. Răspunsul este simplu. Comparaţi-vă, de exemplu, site-ul web cu biroul ori casa dvs. Puţini vizitatori pășesc acolo fără a fi încurajaţi să facă asta. Așadar, mai întâi, trebuie să acţionaţi.
Pregătiţi-vă vizitatorii
Înainte de a invita vizitatorii pe site-ul dvs. web, trebuie să faceţi curat și să-l faceţi să arate bine. Când un vizitator ajunge pe un site dezorganizat, urât și derutant, îi vor întoarce spatele și vor pleca (iar, cel mai probabil, va fi greu să-i convingeţi să se întoarcă).
Însă un site ce arată bine nu este suficient. Trebuie, în primul rând, să clarificaţi vizitatorilor de ce ar trebui să vă viziteze site-ul web și ce ar putea găsi acolo. În cazul unui magazin online, este clar că scopul este acela de a cumpăra ceva; pe site-ul unei companii, vizitatorii pot afla mai multe infomaţii despre aceasta ori pot scrie anumite sugestii ori plângeri; pe site-ul unui ONG pot afla mai multe despre cum pot ajuta diversele cauze susţinute de organizaţie. Identificaţi, așadar, scopul dvs. și adaptaţi-vă site-ul web în mod corespunzător – plasaţi elementele importante în poziţii proeminente și evidenţiaţi-le. Întâmpinaţi-vă vizitatorii și oferiţi-le ce aveţi mai bun.
De fiecare dată când scopul site-ului dvs. web (achiziţionarea unui produs, înregistrarea ca voluntar, etc.) este atins de un vizitator, însemnă că a avut loc o conversie. Dacă un număr ridicat de vizitatori ating scopul site-ului dvs., însemnă că aveţi o “rată de conversie” ridicată. Puteţi calcula rata de conversie, de exemplu, împărţind numărul de comenzi al lunii precedente la numărul de vizite de pe site. Rata de conversie este un indicator important care vă poate ajuta să înţelegeţi de ce eforturile dvs. nu produc rezultatele dorite. Chiar dacă site-ul dvs. web are un număr ridicat de vizitatori, dacă rata dvs. de conversie este scăzută, aceste vizite nu au de fapt nicio valoare reală. Îmbunătăţi-vă site-ul web pentru a vă îmbunătăţi rata de conversie.
Branding
Înainte de a începe să vă promovaţi site-ul web, ar trebuie să vă gândiţi la un nume, logo și slogan care să se potrivească mărcii dvs. Ar fi minunat dacă aţi putea găsi o idee originală, dar ce este cel mai important este claritatea. Apoi puteţi decide dacă vreţi să va referiţi la dvs. folosind URL-ul propiu (de ex. MariaCalatoarea.ro) ori într-un mod mai tipic (Maria călătoarea), ori aţi putea adăuga chiar un Ltd., etc. la finalul numelui, dacă doriţi. Orice alegere faceţi, folosiţi-o în mod consistent în întreg conţinutul site-ului web.
Odată ce v-aţi decis asupra unui nume de site web, înregistraţi-l în Webgarden sub tab-ul Setări în câmpul Titlu Website.
screenshot.png
Dacă aveţi un logo, creaţi o versiune finală (preferabil în format .png). Dacă nu aveţi un logo, luaţi în considerare varianta creării unuia. Chiar și site-urile web personale și portofoliile de artă pot beneficia de pe urma logo-urilor. Plasaţi-vă logo-ul în unul din blocurile statice de pe site-ul dvs. web, unde va beneficia de mai multă vizibilitate.

Trafic gratuit

Înainte de a vă grăbi să alegeţi o variantă de promovare a site-ului dvs. prin intermediul reclamelor plătite, amintiţi-vă că există tot felul de variante ce crează trafic gratuit. În continuare găsiţi câteva din sursele principale.
Motoare de căutare
Motoarele de căutare sunt uneori văzute precum surse magice ce aduc vizitatori pe site-urile web. Dacă împărtășiţi această părere, aţi putea fi dezamăgit când veţi vedea că nu este tocmai atât de ușor. Motoarele de căutare direcţionează spre dvs. și competitorii dvs. (în același timp) exact același număr de persoane ce caută subiectele de pe site-ul dvs. web. Ele trimit cei mai mulţi vizitatori spre site-ul web de cea mai înaltă calitate. Site-urile web de calitate sunt poziţionate deasupra celorlalte în lista de rezultate, și drept urmare mai mulţi oameni vor face clic pe ele. Așadar, dacă aveţi un număr semnificativ de competitori, atunci site-ul dvs. web va trebui să fie de o calitate excelentă pentru a fi listat pe o poziţie bună.
În ultimii ani, maeștrii web au început să studieze SEO (Search Engine Optimization – Optimizarea Motoarelor de Căutare). Au încercat să identifice toate modurile posibile prin care site-urile web pot fi personalizate, astfel încât să apară printre primele rezultate afișate de motoarele de căutare. Dar unele dintre tehnicile SEO descoperite sunt în conflict cu ţelurile motoarelor de căutare, care vor să direcţioneze vizitatorii către site-uri web făcute pentru vizitatori, și nu pentru motoare de căutare.
În ziua de azi, motoarele de căutare au la dispoziţie unelte puternice, ce le ajută să evalueze calitatea site-urilor web. Acestea urmăresc comunicarea și trendurile din social media. De asemenea, înţeleg care backlinkuri sunt relevante și care nu sunt. Pe scurt, fac tot ce este posibil pentru a evalua site-urile web prin ochii unui vizitator. Drept urmare, cel mai important lucru pe care trebuie să vă concentraţi este calitatea site-ului dvs. web, iar optimizarea pentru moatoarele de căutare să fie facută în mod normal, dar într-un fel onest. Puteţi citi despre regulile aplicabile în mod general despre cum să ușuraţi munca motoarelor de căutare ce vă verifică site-ul web în articolul nostru Cum să vă optimizaţi site-ul web.
Deși motoarele de căutare vă vor găsi site-ul web mai devreme ori mai târziu, le puteţi ajuta înmânându-le URL-ul dvs. Dacă doriţi să vă înregistraţi URL-ul cu Google, de exemplu, mergeţi la https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?pli=1 , iar pentru Bing la http://www.bing.com/toolbox/submit-site-url/.
Site-uri web comparative
Site-urile web comparative evaluează produse și preţuri de pe diferite magazine online, pentru a ajuta cumpărătorii să ia cea mai bună decizie. O bună parte din achiziţiile online se realizează via aceste site-uri comparative, așadar, dacă deţineţi un magazin online, este important să vă înregistraţi bunurile cu aceste site-uri web comparative.
Directoare
În trecut, directoarele și paginile aurii constituiau excelente surse de informaţie, dar astăzi au fost înlocuite în mod special cu motoarele de căutare. Cu toate acestea, directoarele online specializate și listele de resurse sunt încă foarte folositoare.
Dacă vă înregistraţi pe directorele online de nișă din domeniul site-ului dvs., acestea vă pot ajuta vizitatorii să vă găsească site-ul web. Vă puteţi înregistra de asemenea și pe un director standard pentru aria dvs. locală, ceea ce ar fi ceva similar paginilor aurii.
Social Media
O bună modalitate de promovare a activităţilor și site-ului dvs. web este prin intermediul social media. Puteţi crea o pagină Facebook și Google+ a site-ului dvs.; ambele oferă pagini speciale pentru afaceri în adiţia paginii de profil normale. Social media este un mediu ideal pentru a vă informa vizitatorii despre ultimele noutăţi, cât și o unealtă grozavă de comunicare ce vă poate ajuta să primiţi feedback, să răspundeţi la întrebările vizitatorilor ori să rezolvaţi neînţelegerile. Avantajul social media constă în rapiditatea cu care efectele pozitive ale unui produs/ schimbări implementate pe site-ul dvs. web ori în afacerea dvs. se răspândesc nu numai printre fanii dvs., ci și printre prietenii acestora. În mod similar, sistemul de microblogging al Twitter poate oferi unelte care, deşi limitate, joacă un rol esenţial când vine vorba de promovare. Înainte de a posta ceva pe social media, amintiţi-vă că de multe ori este mai bine să nu împărtășiti conţinutul propriu-zis. Postaţi doar momeala care va atrage lumea să facă clic spre site-ul dvs. web.
Dacă prezenţa dvs. în social media nu vă aduce suficient trafic, aţi putea crea de asemenea videoclipuri pe care le-aţi putea distribui pe Youtube ori Vimeo. Videoclipurile de la evenimente, recenziile, clipurile din călătorii, tutorialele video ori videoclipurile de promovare sunt câteva bune exemple. Puteţi crea legături către videoclipurile de pe site-ul dvs. web, iar o bună tactică ar fi să inseraţi linkuri pe paginile de social media de asemenea.
Publicaţiile dvs.
Puteţi publica texte ce sprijină subiectul site-ului dvs. web, pentru a crește interesul public în subiect. Postaţi-le pe site-ul dvs. web ori blog, iar apoi distribuiţi aceste articole prin intermediul canalelor de marketing (precum social media).
Una dintre modalităţile cele mai valoaroase de a obţine trafic pentru site-ul dvs. web este prin crearea unei bune reputaţii. Dacă vizitatorii apreciază site-ul dvs. web drept interesant, șansele ca aceștia să îl adauge la “Favorite” sunt mai ridicate. Dacă site-ul dvs. web are propriul domeniu cu o adresă corespunzătoare, vizitatorii vor putea să și-l amintească mai rapid.
Aici puteţi începe să conectaţi lumea reală cu cea virtuală. Totul ar trebui să fie interconectat. Dacă sprijiniţi concepţia fizică și popularitatea site-ului dvs. web, el vă va sprijini pe dvs. De exemplu, audienţa extaziată a unei trupe va vizita site-ul web după concert și va descărca în mod gratuit niște MP3uri; în acest moment, trupa poate începe să-și folosească site-ul pentru a oferi diferite produse spre vânzare și a-și invita fanii la viitoare concerte.
Dar, din nou, totul se învârte în jurul calităţii conţinului site-ului web. Și ce anume constituie calitatea? Este de calitate dacă spuneţi niște glume pe care toţi le consideră amuzante? Răspunsul este “Nu”, dacă conţinului site-ului nu are un scop real, iar glumele respective nu se încadrează în conţinului general al site-ului web. Conţinutul trebuie să fie folositor pe termen lung; acest lucru va face vizitatorii să se întoarcă din nou și din nou pe site, nu doar să se oprească acolo o singură dată.
Newslettere
Sursele de trafic menţionate până acum includ unele de pe urma cărora puteţi beneficia dacă aveţi o bună reputaţie, iar altele prin intermediul cărora vă puteţi conecta cu vizitatorii pentru prima dată. Dar nu uitaţi de newslettere. Dacă folosiţi newsletterele eficient, ele pot fi foarte folositoare. Deși mailurile nu sunt cea mai eficace și îndemânatică formă de promovare de pe internet, sunt totuși cea mai veche și răspândită. Puteţi folosi newsletterele pentru a spune celorlalţi cele mai recente știri, evenimente viitoare, ori pentru a le reaminti de site-ul dvs. web.

Promovarea plătită

Conţinutul online disponibil în ziua de azi în mediul virtual este, în mod cert, în cantitate mult prea mare pentru cee ce oamenii pot consuma. Calitatea este cea ce lasă totuși spaţiu de diferenţiere, întrucât crearea unui conţinut de calitate este o muncă ceva mai dificilă. Dacă deja aveţi un site web de calitate și vreţi să alegeţi o cale respectabilă, puteţi fie aștepta până ce cititorii vă vor găsi site-ul web în mod natural, ori îi puteţi ajuta puţin, investind bani în promovarea site-ului web. Dacă lăsaţi deoparte câteva metode clasice de promovare (presă, TV, flyere), veţi fi lăsaţi cu metodele de promovare online.
PPC- Pay Per Click
Cea mai răspândită metodă de promovare online astăzi este PPC. Este potrivită pentru promovarea prin text ori grafică: licitaţi pentru o oportunitate de promovare și plătiţi doar în momentul în care cineva face clic spre site-ul dvs. web. Alegerea unui buget zilnic și a preţului maxim pentru un clic controlează preţul promovării, online și în timp real. Campaniile PPC pot fi foarte eficiente, dar trebuie să știţi cum să le realizaţi. Site-urile moderne PPC oferă nenumărate unelte pentru optimizare și management , iar uneori este posibil să reduceţi ori chiar să regulaţi preţul unui clic ori al unei conversii. Datorită măsurătorilor conversiei, puteţi aprecia cu ușurinţă efectivitatea unei campanii PPC – este suficient să comparaţi numerele vizibile pentru a vedea dacă promovarea PPC a rezultat într-un câștig ori pierdere. O companie PPC poate fi începută cu un buget relativ scăzut, de cel puţin 500RON.
Promovarea afișată
Această metodă este similară panourilor clasice de publiciate – plătiţi o taxă anuală pentru a avea o reclamă în format grafic afișată pe un site web. Înainte de a încerca, puteţi estima cât de efectivă va fi această metodă dintr-o perspectivă a conversiei. De obicei, este mai puţin eficientă decât PPC, deoarece promovarea nu este plasată direct. Cu toate acestea, mai multe persoane vor vedea reclama dvs. și, în mod posibil, de mai multe ori, ceea ce face ca logo-ul ori alte elemente de conţinut ale site-ului dvs. să le rămână întipărite în minte. Astfel, vizita propriu- zisă a site-ului dvs. va deveni mai familiară și va părea mai de încredere. În acest fel, dacă scopul dvs. este de a vă promova brand-ul, promovarea afișată poate fi mai bună decât PPC.
Remarketing
Remarketingul este o metodă specială de networking prin conţinut, ce implică faptul că reclama dvs. va fi afişată doar acelor utilizatori ce au legătură cu site-ul dvs. web. Cei ce vor vedea reclamele dvs. sunt persoane ce au vizitat site-ul dvs. înainte, iar acum aveţi ocazia de a le reaminti despre cee ace oferiţi, într-un context cu totul diferit.
Alte metode de promovare plătită
Puteţi de asemenea plăti pentru listarea site-ului dvs. în directoare strategice. În general, site-ul va fi plasat deasupra celorlalte şi va conţine mai multă informaţie în listare. Cât de benefică va fi această metodă depinde de la listare la listare, iar măsurarea efectivităţii este destul de dificilă.
Adăugaţi-vă produsele pe site-uri web comparative ce implică plătirea unor anumite costuri de afişare ori plătiţi pentru o mai bună vizibilitate pe cele ce oferă prezenţă gratuită.
Unele reţele de conţinut oferă şi oportunităţi de promovare video. Videoclipurile sunt afişate utilizatorilor de Youtube şi ai altor portaluri video înainte ca aceştia să vizioneze videoclipurile care îi interesează. Astfel, este posibil ca vizitatorii să facă clic pe site-ul dvs. direct din reclama video.
Ce şi cum să nu faceţi
Cea mai puţin eficientă metodă de promovare a site-ului dvs. este prin intermediul programelor autosurf, ce afişează reclama dvs. utilizatorilor din reţeaua printre alte mii de alte reclame. Acest tip de promovare este inutilă, deoarece persoanele ce văd reclama dvs. nu au niciun interest în site-ul dvs. În plus, există argumente că programele autosurf ce percep taxă de afişare şi promit profit în schimbul acelei sume pot fi clasificate drept scheme Ponzi.
Începeţi cu sfârşitul
În concluzie" "Promovaţi-vă site-ul web de la sfârşit” – începeţi prin optimizarea paginilor unde vizitatorii sfârşesc . Mulţumiţi-le pentru comanda lor, încurajaţi discuţiile, oferiţi brandului dvs. o imagine bună, şi, în acest spirit, optimizaţi-vă site-ul web. Acceptaţi criticile – întotdeauna există loc pentru îmbunătăţiri. Mai apoi, staţi la curent cu instrumentele de social media şi alte forme de promovare gratis. La final, puteţi alege să investiţi în promovarea plătită, pentru a utiliza toate opţiunile disponibile.
04/29/2015 18:50:14
info
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one