Termeni Generali & Condiţii de Utilizare Webgarden.ro
Preambul
Termenii şi Condiţiile descrise în acest acord guvernează relaţia dintre Furnizorul de servicii, R2B2 a.s. (denumit în continuare “Furnizor”) şi Dvs. (“Utilizatorul”). Prin utilizarea Serviciului nostru, sunteţi de acord cu prezenţii Termeni şi condiţii (“Termeni de Utilizare”).
Serviciul este furnizat de către R2B2 a.s., companie înregistrată la Registrul Comerţului menţinut de Curtea Municipală din Praga sub secţiunea B, insert 24260 din 7 Martie 2019, cu sediul la Velflikova, nr. 6, Praga 6, 160 00, Republica Cehă. E-mail de contact: podpora@webgarden.cz. Sediul central al companiei şi adresa de contact: R2B2 a.s., str. Velflikova, nr. 6, Praga 6, 160 00, Republica Cehă.
Utilizatorul poate fi orice persoană fizică ori juridică ce intenţionează să folosească serviciile R2B2 a.s.
Acordul Termenilor de Utilizare este executat electronic online. Prin înregistrarea ori utilizarea oricăror servicii Webgarden.ro (.cz, .com, .es, .at, .ar, .fr, ş.a.m.d), Utilizatorul recunoaşte că a luat la cunoştinţă şi acceptat acest acord.
Descriere
Furnizorul se obligă să ofere Utilizatorului accesul la Serviciului online de publicare şi a tuturor serviciile aferente. Serviciul constă în crearea şi operarea de site-uri web. Furnizorul se obligă să asigure operabilitatea continuă a site-ului web (de ex. să asigure utilizatorilor de Internet accesul la site-ul web al Utilizatorului), posibilitatea actualizării conţinutului site-ului web, şi alte servicii aferente.
Utilizatorul construieşte site-ul web, stabileşte conturile de e-mail şi crează conţinut pe cont propriu, utilizând Webgarden.ro drept unealtă.
Asistenţa tehnică nu face parte din Serviciu, din moment ce Serviciul este construit pentru a fi o unealtă de creare a site-urilor web pe cont propriu. Asistenţa tehnică poate fi disponibilă pentru anumite limbi, locaţii şi anumite planuri. În acest caz, informaţia de contact este indicată în subsolul site-ului web. În cazul în care asistenţa tehnică nu este disponibilă, este recomandat ca Utilizatorul să caute ajutor de la alţi utilizatori Webgarden.
Utilizatorul este obligat să accepte intervenţia Furnizorului pe site-ul său web. Această intervenţie poate lua forma reclamelor ori a altor elemente. Utilizatorului nu îi este permis să modifice, altereze sau să adapteze grafica, funcţiile ori conţinutul acestor elemente în niciun fel, să le plaseze în dezavantaj ori să atragă atenţia asupra lor în vreun alt fel pe site-ul său.
Furnizorul îşi rezervă dreptul de a afişa secţiuni din site-ul web al Utilizatorului pe alte site-uri web (de ex. pagini ale diferitelor comunităţi online), în scopuri de marketing, promovare, documentare ori prezentare.
Toate modificările realizate de Utilizator în timpul editării paginilor web sunt afişate instantaneu pe site-ul său web. Întregul conţinut postat pe site este publicat pe Internet în timp real.
Înregistrarea numelui de domeniu
Serviciul permite Utilizatorului obţinerea unui al doilea nume de domeniu (denumit în continuare “Domeniu”). Preţul unui domeniu de nivel superior (Top Level Domain- TLD, de ex. .com, .net) este setat în acord cu lista de preţuri valabilă la momentul realizării comenzii. Preţul include înregistrarea numelui de domeniu pe o perioadă de un an (în cazul în care nu este specificată o altă perioadă de timp) şi setările necesare pentru folosirea domeniului cu site-urile web şi conturile de e-mail create prin intermediul Serviciului.
Utilizatorul poate fi anunţat în avans de apropierea termenului de expirare a domeniului, deşi Furnizorul nu este responsabil pentru a posibilă pierdere a numelui de domeniu cauzată de înregistrarea sa târzie, eronată ori de către prelungirea sau înregistrarea incompletă a Domeniului. Este responsabilitatea Utilizatorului să confirme că înregistrarea ori prelungirea au fost realizate cu succes prin intermediului protocolului “WHOIS”, accesibil în mod gratuit.
Pentru a simplifica procesul de înregistrare, în unele cazuri Domeniul este înregistrat iniţial sub numele Furnizorului. Astfel, Furnizorul este menţionat drept deţinătorul Domeniului în registrul central. După verificarea identităţii Utilizatorului, Furnizorul poate modifica, în orice moment, detaliile din registru, la cererea Utilizatorului. În acest caz, Utilizatorul trebuie să furnizeze toate informaţiile necesare (nume, prenume, adresă, adresă validă de e-mail, număr de telefon, numărul de identificare al companiei – CIF- şi numărul de identificare la Registrul comerţului); adresa de e-mail trebuie să fie aceeaşi cu cea folosită în momentul înregistrării la Serviciu. În eventualitatea unor dispute pentru un domeniu ori/ şi a unor complicaţii (incluzând, însă nu numai, dispute legale ori suspiciunea unei infracţiuni), Utilizatorul va fi rugat via e-mail de către Furnizor să preia responsabilitatea şi să transfere Domeniul pe numele său propriu. Dacă Utilizatorul nu reacţionează afirmativ în termen de 7 zile de la trimiterea e-mail-ului, Furnizorul va bloca ori anula numele de domeniu.
Dacă Domeniul a fost înregistrat de către Utilizator folosind datele de contact ale Furnizorului, cel din urmă nu este responsabil pentru conţinutul publicat pe Domeniu.
Detaliile personale menţionate pe durata procesului de înregistrare a Domeniului sunt publicate în mod automat pe Internet şi pot fi căutate prin intermediul protocolului “WHOIS”.
Tarife
Serviciile Webgarden pot fi furnizate sub diferite condiţii în funcţie de locaţie. Deşi pot fi disponibile anumite oferte speciale, condiţiile generale pentru tarifele existente sunt menţionate mai jos:
Planuri plătite
Planurile plătite au, de obicei, anumite limite (de încărcăre, transmitere de date, stocare de date, mărime fişiere video etc.) şi pot avea diferite caracteristici adiţionale (“DoFollow” pentru motoare de căutare, asistenţă tehnică etc). Informaţiile exacte privind Planurile Plătite pot fi găsite în portofoliul de tarife publicat pe site-ul web al Serviciului.
Planul plătit este achiziţionat pentru o perioadă de timp determinată, ce începe în momentul procesării plăţii de către Furnizor. Respectarea comenzii este considerată obligatorie din momentul procesării plăţii. Aproximativ cu o lună înainte de expirarea planului, Utilizatorul va primi un e-mail incluzând un formular de comandă,fără obligaţie, a reînnoirii Planului Plătit pentru o anumită perioadă de timp.
În momentul expirării unui Plan Plătit, Serviciul poate fi terminat, site-urile web şi conturile de e-mail pot fi blocate ori anulate permanent şi Furnizorul îşi rezervă dreptul de a insera reclame în conţinutul lor.
Planurile Plătite pot fi folosite pentru site-urile web cu transfer de date mai mic de 5 GB în 30 de zile. În cazul în care transferul de date al Utilizatorului este mai mare, nu este posibilă utilizarea unui Plan Plătit standard; Utilizatorului îi va fi oferit un plan personalizat cu parametrii corespunzători.
Versiunea de probă gratuită
Versiunea de probă gratuită, disponibilă pentru anumite locaţii, include, de obicei, aceleaşi funcţii precum Planul Plătit, dar limitate în capacitate şi număr. Pentru site-urile web ce folosesc versiunea de probă gratuită, indexarea prin roboţi este interzisă.
În momentul expirării perioadei de probă, este posibil transferul la un Plan Plătit. În caz contrar, Serviciul poate fi terminat, site-urile web şi conturile de e-mail pot fi blocate ori anulate permanent şi Furnizorul îşi rezervă dreptul de a insera reclame în conţinutul lor.
Serviciul gratuit
Dacă Utilizatorul alege Serviciul Gratuit, disponibil pentru anumite locaţii, funcţionarea site-ului web este finanţată din reclame şi alte elemente inserate pe site-ul său web. Deşi toate funcţiile sunt disponibile, ele pot fi limitate în capacitate şi număr. Pentru site-urile web în cauză, indexarea prin roboţi este interzisă.
Drepturi şi obligaţii ale Părţilor Contractante
Furnizorul îşi rezervă dreptul suspendării temporare oria limitării Serviciului, în mare parte pentru desfăşurarea de operaţii de reparere ori menţinere. Dacă este posibil, Furnizorul va notifica Utilizatorul despre aceste schimbări în interfaţa Serviciului. Mai mult, Furnizorul îşi rezervă dreptul limitării ori suspendării Serviciului în cazul unor dezastre şi calamităţi naturale (incendii, inundaţii etc.), discontinuităţii serviciilor altor furnizori (incluzând, însă nu numai, căderi în sistemul de energie electrică ori telecomunicaţii), ori acţiunilor unei terţe părţi ce nu pot fi controlate de către Furnizor.
Furnizorul nu este responsabil pentru disponibilitatea și calitatea serviciului, în principal în ceea ce privește timpul de răspuns, timpul de generare și descărcare al paginii și viteza de acces.
Utilizatorul este obligat să utilizeze în mod legal toate serviciile prestate de Furnizor și să respecte normele legale aplicabile, precum și acești Termeni de Utilizare. Este interzisă stocarea, transmiterea sau postarea unor informații, date sau materiale al căror conținut nu este în conformitate cu legislația Republicii Cehe, acquis-ul comunitar, sau cu acordurile internaționale din care face parte Republica Cehă, precum ordinea publică, bonos mores- bunurile moravuri sau principiile de conduită etică în afaceri.
Furnizorul își rezervă dreptul de a întrerupe definitiv Serviciul fără nicio notificare și fără să fie nevoit să explice această decizie în următoarele cazuri:
 • Site-ul web nu este în conformitate cu legile aplicabile Republicii Cehe, acordurile internaționale sau este contra bonos mores- contra bunurilor moravuri, etc.
 • Conținutul site-ului web perturbă funcționarea webgarden.ro (de ex. scripturile), incluzând crearea de legături de pagini la alte pagini (de ex. via 'iframe').
 • Conținutul site-ului web prejudiciază bunul nume al Furnizorului sau îi dăunează reputației.
 • Conținutul site-ului web difuzează instrumente sau informații media care pun în pericol securitatea Internetului, rețeaua de date a Furnizorului sau permit punerea în pericol a informațiilor menționate.
 • Site-ul web conține redirecționare automată.
 • Site-ul web  încurajează clicul pe reclame sau clicul autotelic (afișarea paginii).
 • Site-ul web este asociat cu hacking-ul, cracking-ul, droguri/medicamente, produse farmaceutice, jocuri periculoase sau jocuri de noroc; sau cu vânzarea și/sau propagarea de arme, muniție, băuturi alcoolice, produse din tutun, mărfuri contrafăcute, teze de licență sau dizertații.
 • Site-ul web conține sau face referință la site-uri web al căror conținut este clasificat exclusiv la discreția noastră ca extremist, discriminatoriu, ofensiv, periculos, calomniator, defăimător, pornografic, obscen sau inacceptabil în orice alt fel.
 • Conținutul site-ului web încalcă drepturile legale ale parților terțe,  mai presus de toate drepturile de proprietate intelectuală (de ex. mărcile înregistrate și includerea drepturilor de autor, dar fără a se limita la drepturile de autor pentru software, filme, muzică, fotografii, mărci comerciale) și dreptul concurenței.
 • Conținutul site-ului web nu este în concordanță cu codul penal (Nr. 40/2009 Sb., cu modificările ulterioare), legea privind infracțiunile administrative (nr 200/1990 Sb., cu modificările ulterioare), sau orice alte legi cu privire la contravențiile administrative
 • Site-ul web nu este activ  - accesul la paginile de administrare nu s-a realizat de mai bine de un an.
 • Utilizatorul modifică grafica, funcționarea sau semnificația unei reclame sau a unui alt element similar postate pe site-ul său de către Furnizor.
 • Site-ul web a fost generat de un robot.
 • Site-ul web a fost creat  cu scopul de a manipula rezultatele motoarelor de căutare sau crează această impresie; ori nu a fost creat în principal ca o sursă de informații, ci doar ca un site de colectare a traficului și trimitere la alte site-uri web.
 • Utilizatorul încalcă în orice alt fel Termenii de Utilizare.
În anumite situații, pot exista excepții pentru paginile care încalcă anumiți Termeni menționați anterior (de ex. implică conținut sexual), în cazul în care funcționează sub un Plan Tarifar cu Plată pe domeniul propriu al Utilizatorului, cu acordul explicit al Furnizorului. Furnizorul își rezervă dreptul să autorizeze o astfel de cooperare la discreția sa exclusivă.
Furnizorul își rezervă dreptul de a bloca în orice moment accesul la propriile servere pentru orice sisteme de căutare automată (incluzând, dar fără a se limita la, navigarea automată) sau alte metode non-standard de navigare web. Furnizorul își rezervă dreptul de a bloca în orice moment accesul la serverele proprii pentru rețelele care atacă, hărțuiesc Utilizatorii sau care cauzează alte daune Serviciilor R2B2 a.s. Furnizorul își rezervă dreptul de a împiedica în orice moment Utilizatorii de la postarea de link-uri către conținutul serverelor neafiliate pe propriile severe.
Furnizorul își rezervă dreptul de a trimite reclame la adresa de e-mail a Utilizatorului, dar nu mai mult de patru ori pe lună.
Furnizorul își rezervă dreptul de a oferi la discreția sa activarea gratuită a oricărui plan tarifar (de ex. pentru a sponsoriza un Utilizator sau în scop demonstrativ al beneficiului planului tarifar). La sfârșitul perioadei planului tarifar gratuit, Utilizatorul va primi o ofertă fără caracter obligatoriu de a continua cu un Plan Tarifar Plătit. Utilizatorul nu este obligat în niciun fel să accepte această ofertă.
Limitarea Răspunderii, Neacordarea Garanției și Dreptul la Indemnizații
Utilizatorul este pe deplin responsabil pentru informațiile și materialele pe care le stochează, prezintă sau transmite prin intermediul paginilor sale. Legea Nr. 480/2004 Sb. referitoare la anumite servicii ale companiilor de informații este aplicabilă obligației Furnizorului față de site-urile web ale Utilizatorilor.
Utilizatorul este răspunzător în fața Furnizorului sau altei părți terțe pentru orice pierdere sau daună suferită sau produsă din cauza încălcării acestor Termeni de Utilizare.
Utilizatorul este răspunzător pentru acuratețea și integritatea informațiilor oferite Furnizorului și pentru comunicarea în timp util a respectivelor modificări. Utilizatorul acceptă deplina responsabilitate pentru orice pierdere sau daună cauzată de faptul că adresa de e-mail utilizată de Furnizor pentru comunicarea informațiilor importante Utilizatorului nu este actualizată, pentru faptul ca el/ea nu își verifică periodic adresa de e-mail și/sau starea sa nu permite Utilizatorului citirea mesajelor e-mail.
Orice persoană cu acces la contul de e-mail indicat la înregistrarea site-ului ca fiind "cont/nume de utilizator" este considerată a fi autorul paginilor. În mod exclusiv, această adresă de e-mail poate fi utilizată pentru a obține o nouă parolă sau a confirma orice altă acțiune decisivă (de ex. ștergerea site-ului web, schimbarea proprietarului, etc).
Furnizorul nu își asumă nicio obligație sau responsabilitate pentru întreruperea sau limitarea serviciilor sale datorate unei terțe părți, dezastru ori calamitate naturală sau funcționării defectoase a echipamentelor Furnizorilor.
Furnizorul nu își asumă responsabilitatea pentru pierderea sau dauna suferită sau produsă datorită pierderii ori prejudicierii informației stocate.
În plus, Furnizorul nu va fi răspunzător pentru niciun fel de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală comise de Utilizator prin folosirea brandurilor și mărcilor înregistrate.
Dispoziții Finale
Furnizorul își asumă obligația să nu divulge informații personale despre Utilizator și să respecte Legea Nr.101/2000 Sb. cu privire la protejarea datelor personale.
Nu este posibilă ștergerea retroactivă a contului unui Utilizator, dar Utilizatorul poate șterge toate datele personale din acest cont.
Acești Termeni de Utilizare se pot schimba. Utilizatorul trebuie notificat de către Furnizor cu privire la amendamentele Termenilor de Utilizare cu cel puțin 15 zile înainte de intrarea în vigoare, prin postarea acestora pe Serviciile site-ului web.
Acești Termeni de Utilizare substituie toate Termenele & Condițiile de Utilizare anterioare ale serviciilor R2B2 a.s. și sunt în vigoare de la data de 09 decembrie, 2019.
01/23/2021 22:09:28
dave_ady_gahan
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one